chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Maribor Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Maribor najdete tukaj.

 1. Novice
 2. Škoda Enyaq iV 2021 – že pri Porsche Inter Auto
06.06.2021
NOVOSTI PRI ZNAMKI ŠKODA

Škoda Enyaq iV 2021 – že pri Porsche Inter Auto

Škoda Enyaq iV je novi električni športni terenec znamke Škoda - že v prodaji. Prva vozila so že v Sloveniji pri Porsche Maribor.

Škoda Enyaq iV 2021

Pustite odličnemu vozilu, novi Škoda Enyaq iV, postati vaša vstopnica v svet električne mobilnosti – nedvomno vas bo navdušilo. Prva vozila so že v Sloveniji pri Porsche Inter Auto.

Škoda Enyaq iV - možnost Eko Sklad subvencije

 • Škoda Enyaq iV 60 - 390 km dosega
 • Škoda Enyaq iV 80 - 510 km dosega

Škoda Enyaq iV - sedaj ga lahko že doživite v živo pri Porsche Maribor! Prvi električni avto znamke Škoda podznamke iV. Na voljo sta dve različici, Enyaq iV 60 z 390 km dosega in Enyaq iV 80 z 510 km dosega.

DODATNA UGODNOST: možnost predvidene Eko Sklad subvencija (javni poziv 84SUB-EVOB20) -4.500 €.

Sestavite si svojega na Škoda Enyaq iV konfigurator!

Škoda Enyaq iV 2021 različice:

 • Enyaq iV 60 že od 39.793 €
 • Enyaq iV 80 že od 46.252 €
 • Škoda Enyaq iV 80X - v prihodu
 • Škoda Enyaq iV R - v prihodu

Ker je na voljo le še nekaj vozil, vam svetujemo, da čimprej kontaktirate naše prodajne svetovalce za naročilo in si zagotovite svojega. 

Image

Spoznajte notranjost Škoda Enyaq iV

Nova zasnova vozila Škoda Enyaq iV sloni na lastnostih, ki jih že poznate, istočasno pa je v avtomobilu zdaj še več prostora s še več pametnimi rešitvami. Nov ENYAQ iV je v notranjosti narejen iz okolju prijaznih materialov, poleg tega pa električna energija poskrbi za delovanje brez emisij. Z izbiro električnega vozila pa ne pripomorete le k varovanju okolja, temveč ste tudi prijazni do svoje denarnice. Na voljo so vam subvencije Eko Sklada, ugodnosti pri parkiranju, prihranili boste pa tudi pri uporabi vozila.

Zunanjost električnega avtomobila Škoda Enyaq iV

Oblikovalski slog modela Škoda Enyaq iV je čustven, energičen in dinamičen. SUV zaznamujejo uravnotežena proporcionalna razmerja in izjemno dobra prostornost. Markantni sprednji del poleg velike Škodine maske krasijo opcijski osvetljeni kristalasti obraz, ki vključuje animirano funkcijo Coming Home/Leaving Home, in full-LED matrični žaromete z dinamičnimi smerniki.

Prvi serijski električni SUV znamke Škoda je zasnovan na platformi MEB, ki združuje tradicionalne odlične lastnosti te znamke – izjemno prostornost, prepričljiv zunanji dizajn, užitek v vožnji, "simply clever" rešitve in izjemno ergonomsko zasnovano notranjost. (1)

Image

Varnost pri ENYAQ iV na prvem mestu

Novi ENYAQ iV je prejel vseh pet zvezdic na zahtevnih preizkusih Euro NCAP. Preverite zakaj je Škoda Enyaq iV dosegla najvišjo oceno Euro NCAP! Poleg tega jo zaznamujejo najnaprednejši asistenčni sistemi.

 • Travel Assist – predvidljivi tempomat, prepoznavanje prometnih znakov
 • Adaptive Lane Assist
 • Asistenca pri vožnji v zastojih
 • Front Assist – preprečuje nalet
 • Emergency Assist – zmanjša tveganje za prometno nesrečo
 • Varnostni asistenčni sistemi
 • Parkirna asistenca

Povezljivost Škode Enyaq iV

Škoda ENYAQ iV je opremljena z infotainment sistemom na dotik, s katerim spreminjate glasnost, upravljate navigacijo,... SmartLink omogoča, da lahko aplikacije na telefonih uporabljate in nadzorujete prek zaslona infotainment sistema. Na voljo vam je tudi Škoda CONNECT – gre se za spletne storitve, ki vam omogočajo navigacijo ter informativne storive in storitev klica v sili. Škoda Connect vam omogoča tudi oddaljen dostop, prek katerega lahko še pred vožnjo vključite prezračevanje. V vaši Škodi pa vam je vedno na voljo tudi glasovna asistentka Laura, ki vam omogoča varnejše upravljanje osnovnih funkcij za lažje osredotočanje na vožnjo.

Dve vrsti pogona, tri velikosti baterije, pet motorjev

Pri vstopnih izvedbah Škoda Enyaq motor v zadku poganja zadnji kolesni par, s čimer se model navezuje na zgodovino avtomobilskega proizvajalca Škoda. Zmogljivejše izvedbe imajo spredaj vgrajen dodaten elektromotor, s katerim se bo navor še bolj učinkovito prenašal na cesto. Skupno bo sčasoma na voljo kar pet različno zmogljivih izvedb in tri velikosti baterije za trajnosten način vožnje. Zaradi visoke učinkovitosti baterij, majhnega kotalnega upora pnevmatik (5,9 promila) in za SUV izvrstne aerodinamičnosti (cx od 0,27 naprej) lahko doseg vozila v skladu s standardom WLTP znaša do 510 km (velja za model Enyaq iV 80).

Električna moč Enyaq iV

Škoda Enyaq iV je na voljo s tremi velikostmi baterije. Električni motorji razvijejo moč od 109 do 225 kW. Zadnji ali štirikolesni pogon pa odlično izpolnjuje zahteve in namene uporabe različnih kupcev. Z dosegom do 510 km (WLTP) postane Enyaq iV optimalen spremljevalec za vsak dan; njegova priklopna obremenitev znaša do 1.400 kilogramov (pri 8-odstotnem naklonu) oz. 1.200 kilogramov (pri 12-odstotnem naklonu).

Image

Hišne polnilne postaje

Za popolno izkušnjo mobilnosti prihodnosti in brezskrbno uporabo vašega električnega vozila potrebujete samo še rešitev polnjenja. Za najboljšo izkušnjo polnjenja se odločite za polnilno postajo Škoda iV Charger.

Ali že veste, kako poteka montaža domače polnilne postaje?

Rešitve Simply Clever

Pri Škodi so za električne avtomobile razvili posebne "simply clever" rešitve, denimo predal za dežnik v sprednjih vratih, zložljivi mizici z držali za pijačo v naslonjalih sprednjih sedežev, čistilo za polnilni kabel, zaščitni pokrovček za polnilno vtičnico in predal za polnilni kabel pod dnom prtljažnika. Nova, v dveh ravninah zasnovana sredinska konzola, omogoča veliko prostora, za red v dvojnem prtljažnem dnu pa skrbi domiseln vstavek. Klasično Škoda strgalo za led boste pri Škoda Enyaqu iV našli na notranji strani pokrova prtljažnika.

Zakaj poimenovanje Enyaq?

Beseda "Enyaq" izhaja iz irske besede "Enya", ki pomeni "vir življenja". "Enya" pa izvira iz besede "Eithne", ki v gelščini pomeni "bistvo", "duh" ali "princip". S poimenovanjem športnih terencev znamke Škoda se ujema tako, da se konča s črko Q – Kamiq, Karoq in Kodiaq. Poleg tega pa črka E na začetku imena Enyaq iV po besedah znamke pomeni elektromobilnost.

Preverite še več o izjemno priljubljenem športnem terencu Škoda Kodiaq 2021!

Pokličite nas - za vsa vprašanja smo vam z veseljem na voljo. 

Porsche Maribor

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.