chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Maribor Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Maribor najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Kako poteka montaža domače polnilne postaje?
25.05.2021
NASVETI

Kako poteka montaža domače polnilne postaje?

Montaža domače polnilne postaje je zahteven postopek, zato ga zaupajte certificiranim strokovnjakom!

Montaža električne polnilnice

Montaža domače polnilne postaje: ker je prihodnost v električnih avtomobilih, je nakup električnega avtomobila nedvomno korak bližje k vznemirljivi prihodnosti čistejšega okolja. Električni avtomobili se vsak dan bolj razvijajo in izboljšujejo, enako velja tudi za električne polnilnice – na trgu je namreč vedno več dostopnih domačih polnilnic za avto, ki omogočajo varno, zanesljivo in učinkovito mobilnost. Ker ste si izbrali novi električni avtomobil, se prepričajte, da boste izbrali tudi kvalitetno domačo polnilno postajo.

KONTAKT - Za kakršnakoli vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 041 392 204. Pokličite nas in z veseljem vam bomo svetovali!

Kako postaviti domačo polnilno postajo?

  • Poiščemo primerno lokacijo
  • Montaža v zaprtem prostoru ali na prostem
  • Prostostoječa ali zidna montaža
  • Električna instalacija
  • Priprava priključka v elektro omarici

Pred namestitvijo domače polnilne postaje za avto, je potrebno določiti primerno lokacijo, ki naj bo jasno v bližini parkirnega prostora vašega električnega vozila. Dolžina kabla namreč meri do nekje 7,5m. To je lahko zunaj na steni hiše ali garaže, v garaži, lahko pa je tudi samostoječa montaža na dvorišču ipd. Do mesta domače polnilnice za avto je potrebno pripeljati tudi električno instalacijo. Pregled lokacije je najbolje da opravi certificiran strokovnjak, saj bo on najbolje vedel kako do lokacije pripeljati primeren kabel. Poleg priključitve nove instalacije v elektro omarico je potrebna vgradnja zunanje zaščite pred obremenitvijo. Priporočljivo je tudi, da se na objektu vgradi ustrezna prenapetostna zaščita, ki ščiti polnilnico ter električni avtomobil pred napetostnimi sunki in motnjami, gre se za zaščito pred udarom strele.

Ali je montaža električne polnilnice zahtevna?

Montaža domače polnilne postaje je torej izjemno zahteven postopek, zato je priporočljivo, da montažo električne polnilnice prepustite certificiranim strokovnjakom, ki točno vedo kako zanesljivo in varno izvesti montažo.

Preverjanje lokacije oziroma 'home check'

Priporočljivo je, da se opravi tudi Home Check oziroma preverjanje lokacije namestitve. V tem primeru certificiran strokovnjak natančno pregleda lokacijo montaže električne polnilnice, preveri stanje električne napeljave, dokumentira lokacijo, načrtuje instalacijske poti od priključka do želenega mesta namestitve ter tehnično svetuje o komponentah sistema ter o optimalni izvedbi storitve montaže hišne polnilne postaje. Na ta način vam je zagotovljeno, da bo montaža hišne polnilne postaje izvedena premišljeno ter povsem zanesljivo, učinkovito ter varno.

Domača polnilnica – kakšne so prednosti?

  • Hitro in učinkovito polnjenje
  • Možnosti dodatne povezljivosti
  • Preprosta uporaba
  • Nizki stroški

Domača polnilnica je brez dvoma nujen dodatek, v primeru, da imate električni avtomobil, saj se brezskrbna električna mobilnost začne doma. Hišna polnilna postaja naredi tako električno vozilo zares uporabno in brezskrbno. Na domači polnilni postaji se v povprečju polni nekje 60-70% polnjenj, nenazadnje pa se gre za najbolj ugodno, enostavno in časovno učinkovito odločitev. Za polnjenje električnega avtomobila lahko uporabimo tudi standardno 220V vtičnico, a glede na vedno večje zmogljivosti električnih avtomobilov z baterijsko zmogljivostjo 50kWh, bi dejansko tako polnjenje trajalo več kot 25 ur. Domače polnilnice tako lahko polnijo tudi do desetkrat hitreje.

Preverite ponudbo vrhunskih domačih električnih polnilnic za vaš nov električni avto!

Javne električne polnilnice

Infrastruktura javnih električnih polnilnic je precej dobro razvita v Sloveniji. V Sloveniji najdemo tako več kot 800 električnih polnilnic, ki omogočajo učinkovito polnjenje električnih vozil. Poleg tega so v Sloveniji povprečne prevožene razdalje razmeroma kratke, zato jih sodobni električni avtomobil zmore brez polnjenja. Mreža MOON Charge je tako zasnovana za električna vozila, v Sloveniji se nahaja že na več kot 100 lokacijah. Aplikacija MOON Charge vam na ta način omogoča enostavno iskanje prostih polnilnic po Sloveniji istočasno pa lahko spremljate nadzor in porabo med polnjenjem. Javne električne polnilnice MOON so tako na voljo hitre DC- in običajne AC-polnilnice. Plačevanje poteka preko mesečnih obračunov, nad katerimi imate prav tako pregled v mobilni aplikaciji.

Preverite še kako poteka servis električnih vozil!

Pokličite nas - za vsa vprašanja smo vam z veseljem na voljo. 

Porsche Maribor

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.