NOVOSTI PRI ZNAMKI VOLKSWAGEN
23.09.2021

VW ID.4 GTX 2021 - novi električni SUV - IAA München Mobility 2021!

Popolnoma novi in električni Volkswagen ID.4 GTX je s 300 KM najmočnejši ID.4, doseg je do kar 480 km. Novi ID.4 GTX je že možno naročit. Predviden prihod prvih modelov v Slovenijo je že v začetku leta 2022.
VW ID.4 GTX 2021

Svetovna premiera: športni VW ID.4 GTX

Volkswagenje najmočnejšo različico ID.4 poimenoval GTX. Za razliko od običajnega ID.4, ki ima en elektromotor na zadnji osi, ima GTX še enega spredaj in hkrati štirikolesni pogon. Skupna moč je 220 kW oz. 300 KM, kar pomeni, da namesto 8,5 sekunde, kot pri običajnem ID.4, model GTX do stotice pospeši v samo 6,2 sekunde (do 60 km/h pa v 3,2 sekunde).

Novi Volkswagen ID.4 GTX je že možno naročiti v predprodaji pri Porsche Ljubljana, Porsche Maribor in Porsche Koper. Predviden prihod prvih modelov v Slovenijo je že v začetku leta 2022.

VW ID.4 GTX 2021 - največje novosti:

  • najmočnejši električni model
  • dodaten elektromotor GTX
  • hkrati štirikolesni pogon 
  • skupna moč 220 kW oz. 300 KM
  • do stotice pospeši v samo 6,2 sekunde
  • doseg do 480 km
Image

ID.4 GTX je najmočnejši električni VW

VW ID.4 GTX razvije izjemno moč - zagotavlja namreč skupno moč do 220 kW oziroma 300 KM. To je vsekakor dovolj, da avto namesto 8,5 sekunde kot pri običajnem, do stotice pospeši v samo 6,2 sekunde, do 60 km/h pa v 3,2 sekunde. Končna hitrost je zvišana na 180 km/h, več kot pri običajnem ID.4.

Pri vsakdanji vožnji novi ID.4 GTX uporablja pogon na zadnji kolesni par, a ko voznik odločneje stopi na plin, se vključi tudi pogon na sprednji kolesni par. V primeru slabšega oprijema, pa napredna elektronika samodejno preklopi na štirikolesni pogon. ID.4 GTX je v osnovi postavljen na 20-palčna aluminijasta kolesa, spredaj ima 358-milimetrske zavorne kolute. 

ID.4 GTX doseg do 480 km

VW ID.4 GTX ima vgrajeno napredno baterijo. 77-kilovatna vgrajena baterija je enaka kot pri običajnem ID.4, pri ID.4 GTX pa zagotavlja doseg do 480 kilometrov oziroma 40 kilometrov manj kot pri običajnem ID.4. Hitro polnjenje s 125 KW obljublja dosega za 300 kilometrov v samo pol ure. Z doplačilom za paket Sport je vzmetenje nižje za 15 milimetrov in vsebuje tudi dovršeno športno krmiljenje. Sport Plus paket ima še prilagodljivo dinamično podvozje DCC.

Image

Športni dinamični dodatki GTX

ID.4 GTX ima zelo veliko oblikovnih posebnosti, tako na zunanjosti kot v notranjosti, da se loči od običajnih ID.4. Že na sprednjem odbijaču najdemo veliko posebnosti in izrazitih športnih elementov. Tu so tri izstopajoče LED dnevne luči, lakirana črna maska. Kot zanimivost, LED matrični žarometi so serijski, zadnje LED luči pa ustvarjajo zanimivo 3D grafiko.

V notranjosti so se pri Volkswagen odločili povezati dinamičen in športen duh. Vsekakor opazimo izstopajočo rdečo ambientalno osvetlitev, rdeče šive in trikrak volan z rdečo obrobo ter napisom GTX. Notranjost bodo dopolnjevale površine iz modrega usnja, ki bodo poudarjale električni pogon vozila.

Izredno napreden multimedijski sistem

Volkswagen ID.4 postavlja nova merila tudi na področju digitalizacije. Tako bo lahko redne posodobitve in nove funkcije sprejemal "po zraku". Volkswagen je prvi ponudnik v volumenskem segmentu, ki bo takšno storitev ponudil že od poleti. Na ta način bo vozilo vedno ažurno. Ta sposobnost je pomemben predpogoj za razvijanje novih poslovnih modelov. Z zmago na 17. izboru za nagrade World Car of the Year Awards model ID.4 nadaljuje Volkswagnovo zgodovino uspehov na tem prestižnem tekmovanju. Vendar pa novi električni SUV ni dobro sprejet samo v strokovnih medijih, temveč tudi pri kupcih.

Pri Volkswagnu načrtujejo, da bodo letos po vsem svetu prodali okrog 150.000 vozil ID.4. Pospešitev električne ofenzive je ključni element Volkswagnove strategije ACCELERATE, ki med drugim predvideva, da bodo vsako leto na trg pripeljali najmanj en nov, popolnoma električni model.

Image