chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Maribor Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Maribor najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Rabljeno vozilo kupite pri priznanem prodajalcu - Porsche poslovalnicah!
14.10.2019
NASVETI

Rabljeno vozilo kupite pri priznanem prodajalcu - Porsche poslovalnicah!

Nakup rabljenega avtomobila je pogosto zelo zahtevna odločitev in vse prej kot rutinski dogodek. Predvsem zaradi zadržkov in negativne podobe, ki se je rabljenih vozil oprijela skozi leta. S tem so se razvrednotila tudi kakovostna rabljena vozila na trgu.

Porsche Inter Auto

Das WeltAuto rabljena vozila - bogata ponudba

Ker je v današnjem času in razmerah še toliko več dileme pri odločanju med nakupom novega ali rabljenega vozila, lahko s treznim razmislekom, poznavanjem razmer in ob upoštevanju nekaterih informacij sprejmete najboljšo odločitev pri nakupu rabljenega vozila. Pri rabljenih avtomobilih namreč vselej ostaja delček skrivnosti, kaj se je dogajalo z njihovim drobovjem v preteklosti, katere so nevidne napake, ki se pokažejo šele čez čas, kakšno je realno stanje kilometrov in koliko dodatnih stroškov vam bo ta avto prinesel.

PREVERJENA RABLJENA VOZILA kupujte le pri priznanem trgovcu!
 
Tako pri nakupu rabljenega vozila svetujeta Rok Florjanc in Damijan Pibernik, vodji prodaje rabljenih vozil v Porsche poslovalnicah. Pri tem še posebej poudarjata pomen garancij in jamstev, preverjene zgodovine vozil ter vedno bolj pomembnega poprodajnega servisa po nakupu - vse to je na voljo v okviru Das WeltAuto programa.

Bistvene prednosti rabljenih vozil pri Porsche Inter Auto

  • garancija za rabljeno vozilo - možnost dokupa podaljšanega jamstva RV PLUS,
  • natančen tehnični pregled kakovosti vozila,
  • profesionalna optična priprava,
  • testna vožnja in
  • akcijsko financiranje vozil. 
 

Na kaj mora biti stranka pozorna pri nakupu rabljenega vozila?
 

Rok Florjanc: Pri nakupu rabljenega vozila naj stranka upošteva predvsem standard prodajalca rabljenih vozil, njegovo tradicijo in ponudbo dodatnih garancij. Podobno, kot čevlje kupite pri priznanem trgovcu, tako tudi avtomobil kupite pri priznanem prodajalcu, ki vam bo v primeru morebitnih kasnejših težav le-te pomagal rešiti. Vozilo mora biti tudi prosto bremen, z ustrezno dokumentacijo ter plačanimi davki.

Damijan Pibernik: Stranka mora biti pozorna predvsem na videz vozila, kako je vozilo pripravljeno in očiščeno. Preveriti je treba stanje platišč in drugih podrobnosti, v notranjosti pa stanje sedeža, volanskega obroča ter morebitna popravila le-teh. Zelo pomemben faktor je tudi servisna zgodovina, torej kje je bilo vozilo servisirano ter seveda ustrezna dokumentacija o menjavi vseh potrebnih delov.

Je bolje kupiti avtomobili z več prevoženimi kilometri in opravljenimi rednimi servisi ali avtomobil z manj kilometri in ne povsem znano zgodovino servisov?
 

Rok Florjanc: Vsak avtomobil je treba oceniti z vidika uporabnosti oziroma koliko časa je še uporaben. Avtomobil z 250 tisoč prevoženimi kilometri je seveda manj uporaben od tistega s 100 tisoč, temu primerna je tudi cena. Vsekakor pa je bolje kupiti avtomobil z 250 tisoč kilometri in znano zgodovino kot tistega s 150 tisoč in brez ustrezne dokumentacije; tak avtomobil ima nenazadnje lahko v resnici prevoženih tudi 350 tisoč ali celo več kilometrov. V naši ponudbi rabljenih vozil Das WeltAuto so le avtomobili s preverjeno zgodovino.

 

Kaj za razliko od nakupa vozila od fizične osebe zagotavlja pooblaščeni trgovec rabljenih vozil?
 
Rok Florjanc: Garancijo! Pri nakupu namreč pooblaščeni trgovci garantirajo kakovost vozila, ustreznost in popolnost dokumentacije ter znano zgodovino, povsem drugače pa obravnavajo tudi morebitne skrite napake - Das WeltAuto.

Damijan Pibernik: Izpostavil bi predvsem zakonsko predpisano enomesečno garancijo. V primeru, da pride do kakršnekoli napake, je trgovec dolžan napako odpraviti ali vozilo zamenjati. Pri nas zamenjamo tudi dele oziroma odpravimo napake, ki jih jamstvo sicer ne krije. Tako, kot bi kupili nov avtomobil.

Zakaj rabljeno vozilo kupiti pri Porsche Inter Auto in ne pri drugih trgovcih? 
 

Rok Florjanc: Zato, ker nudimo praktično enake pogoje kot pri nakupu novega vozila ter s tem popolnoma izničimo siceršnje tveganje pri nakupu rabljenega avtomobila. 

Damijan Pibernik: Vsa naša vozila so temeljito tehnično pregledana v predpisanih točkah in natančno dokumentirana prav tako pa lahko stranka natančno vidi, kaj je bilo na vozilu popravljeno ali zamenjano. Poudaril bi tudi podaljšano Jamstvo PLUS enoletno, ki pokriva večino tehničnih sklopov vozila – vključno s sklopko. Poleg tega nudimo tudi asistenco v primeru okvare oziroma brezplačen prevoz vozila do najbližjega pooblaščenega servisa – jamstvo mobilnosti velja vse dokler stranka vozilo servisira pri pooblaščenem serviserju. 

 

Imam 5 let starega Volkswagen Golfa. Ali ga lahko dam v račun kot polog? Kako poteka postopek odkupa?
 
Damijan Pibernik: Najprej natančno preverimo stanje in opravimo cenitev tega vozila. Podamo ponudbo za odkup, dogovorjena cena pa se vključi v delež pologa. Ta je lahko enak, višji ali nižji od cene vozila; po želji lahko del ocenjene vrednosti tudi vrnemo v gotovini. Za preostanek vrednosti do nakupa drugega rabljenega vozila stranki ponudimo možnost financiranja za obdobje do sedmih let.

 
Pri rabljenih vozilih ponujate tudi podaljšanje jamstva Rabljena Vozila PLUS. Kaj zagotavlja to jamstvo in zakaj bi se morala stranka odločiti za dokup jamstva?
 

Rok Florjanc: Jamstvo za rabljena vozila je premium storitev, in se lahko sklene za vozila, ki so pregledana po naših standardih. Za do 96 mesecev stara vozila, ki imajo do 175 tisoč prevoženih kilometrov, je mogoče jamstvo skleniti za obdobje do enega leta in brez omejitve prevoženih kilometrov, za do 72 mesecev stara vozila z do 150 tisoč prevoženimi kilometri pa za obdobje do dveh let ter prav tako brez omejitve prevoženih kilometrov. Jamstvo Rabljena vozila Plus velja za vse znamke vozil, ki pa jih je seveda treba servisirati na pooblaščenih servisih.

 

Kupim rabljeno vozilo pri vas, grem na Hrvaško, vozilo se pokvari v tujini. Kaj zagotavlja Porsche Inter Auto jamstvo Rabljena Vozila Plus po nakupu?
 

Damijan Pibernik: Svojim strankam tudi zagotavljamo asistenco tudi v drugih evropskih državah. V primeru okvare stranka pokliče našo asistenco, ki poskrbi za prevoz vozila do najbližjega pooblaščenega serviserja in po opravljeni storitvi tudi za neposredno plačilo. 


V vaših poslovalnicah nudite tudi ugodno akcijsko financiranje in zavarovanje. Katere papirje potrebujem in koliko časa traja odobritev?
 

Rok Florjanc: Kot fizična oseba potrebujete zadnje tri plačilne liste, originalne ali kopije, potrjene z žigom in podpisom, osebni dokument, vozniško dovoljenje ter izpolnjene obrazce, ki jih dobite pri nas. Če vozilo kupujete kot pravna oseba, potrebujete obrazec BON2, samostojni podjetniki pa potrdilo o poravnanih davčnih obveznosti in bilanco. Odobritev financiranja praviloma traja en delovni dan.

Damijan Pibernik: Sam postopek pridobitve lizinga je zelo enostaven. Če je polog višji ali enak 25 odstotkom vrednosti vozila, je potrebno zgolj izpolniti obrazce ter priložiti tri zadnje plačilne liste, osebni dokument in vozniško dovoljenje. Če je polog manjši, je treba obrazce potrditi pri delodajalcu. Odobritev financiranja praviloma traja en dan oziroma v izjemnih primerih do tri dni. Poleg tega svojim strankam v primeru, da pri nas sklenejo financiranje in zavarovanje, podarimo bon za 500 evrov.
 

Preverjena rabljena vozila Das WeltAuto!
 
Zakaj z Das Weltauto avtomobili v ponudbi v poslovalnicah Porsche Inter Auto ne morete zgrešiti? Ker so vredni zaupanja, saj vsak avto natančno pregledamo. Pooblaščeni trgovci Das WeltAuto izpolnujemo obširen kontrolnik za vsako novo odkupljeno rabljeno vozilo ter tako kar najbolje preverimo vozilo. Strukturirani postopek ne dopušča nobenih nepravilnosti tako pri tehničnem kot tudi pri optičnem pregledu vozila. Stanje vozila kot tudi vse funkcije se temeljito pregleda, če so potrebne izboljšave pa se priprava in popravilo vozila izvedeta zelo skrbno. Šele, ko je vozilo popolnoma pripravljeno in urejeno, dobi oznako kakovosti Das WeltAuto.

Na spletnem portalu za oglaševanje rabljenih vozil Das WeltAuto ponujamo rabljena vozila vsi pogodbeni partnerji znamk VW, Audi, SEAT, Škoda in VW Gospodarska vozila. Pogoj je, da vozila ustrezajo visokim standardom kakovosti, h katerim smo zavezani v naši družbi.

 

Prodaja rabljenih vozil – Das WeltAuto

Porsche Maribor


Šentiljska c. 128a
2000 Maribor
Tel.: (+386) 2 65 40 300
http://www.porschemaribor.com

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.