chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Maribor Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Maribor najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Peter Prevc in Porsche Inter Auto nadaljujeta dolgoletno sodelovanje!
27.07.2021
DOGODEK

Peter Prevc in Porsche Inter Auto nadaljujeta dolgoletno sodelovanje!

Naša ljubljanska poslovalnica Porsche Ljubljana je dolgoletni osebni sponzor vrhunskega športnega skakalca Petra Prevca.

VW ARTEON SHOOTING BRAKE

PORSCHE INTER AUTO IN PETER PREVC

Pri naši ljubljanski poslovalnici Porsche Ljubljana z veseljem in ponosom podpiramo slovenske športnike in jim stojimo ob strani. Od leta 2013 smo tako ponosni sponzor Petru Prevcu, kar si jasno štejemo v čast. Na ta način podpiramo mlade upe na njihovih poteh, kar nam omogoča ustvarjanje novih čudovitih zgodb športnih uspehov. Peter Prevc je sedaj na točki v življenju, ko potrebuje avto za družinsko življenje in z veseljem smo mu priskočili na pomoč. Veseli smo skupnega sodelovanja. Povsem novi Volkswagen Arteon Shooting Brake mu bo pri tem zagotovo več kot le izpolnil vse zahteve! Podpiramo športen in družinski način življenja!

Vodja prodaje znamke Volkswagen pri Porsche Ljubljana, g. Miran Žerjav, je Petru Prevcu predal ključe, mu ob priložnosti čestital ter dodal, da mu želi veliko srečno prevoženih kilometrov.

V nadaljevanju si preberite interviju s Petrom Prevcem in preverite več o njegovih voznih navadah, kaj mu je pri avtu najbolj pomembno, kakšne avtomobil rad vozi in še mnogo več.

Image

Peter Prevc, ste vrhunski športnik in veliko časa na cesti, kaj vam je v avtu najbolj pomembno?

Vse skupaj mora ponujati. Avto mora biti udoben, da te med vožnjo nič ne »žuli«. To je zdaj, ko sem že malo starejši, najbolj pomembno (smeh). Ko sem doma, se vozim s svojim avtom, na tekmah pa večinoma s kombijem, tako da mi tam ni treba toliko voziti. Lahko se udobno namestim na več sedežev in je malo drugače. Doma pa mora biti avto tak, da se na avtocesti lepo pelješ.

Ali avto kdaj doživljate za zabavo?

Trenutno ne. Za zabavo je bilo bolj takrat, ko sem naredil izpit. Takrat je bilo še zanimivo malo dirkati. Smo šli kdaj tudi na Grobnik, kjer smo si izposodili avto in odpeljali kakšen krog, ali na gokarte. Zdaj sem to prerasel. Predvsem mora avto meni služiti, ne jaz njemu. 

Kot vrhunski športnik morate biti tudi izjemno pogumni. Kakšni pa ste na cesti?

Na cesti so me policisti kar umirili (smeh). Pred kakšnima dvema letoma sem skoraj vsak mesec dobil kazen zaradi prehitre vožnje. Nato sem ugotovil, da je na koncu le nekaj minut razlike, če se peljem 150 ali 160 km/h, zato je moja vožnja zdaj veliko bolj umirjena.

Image

S Porsche Ljubljana sodelujete že kar nekaj časa, so vaš dolgoletni osebni sponzor in že nekaj časa vozite Volkswagnove avtomobile. Kateri model ste vozili do sedaj?

Res je. Od nekdaj vozim Volkswagne, zato se zahvaljujem za sodelovanje s Porsche Ljubljana. Do pred kratkim sem imel Passata, zdaj pa imam Arteona Shooting Brake.

Kateri model znamke Volkswagen vozite zdaj?

Pri Porsche Ljubljana sem pred kratkim v uporabo prevzel popolnoma novi model iz ponudbe znamke Volkswagen. To je seveda športni Arteon Shooting Brake. Najbolj me je navdušil zunanji videz, ki je res suvereno izjemen in športen. Presenetila me je tudi notranjost, ki je presenetljivo udobna in prostorna, izpostavil pa bi še napredno digitalno tehnlogijo, kot so recimo digitalni merilniki Digital Cockpit Pro. Eleganca, videz ... in prostornost na zadnjih sedežih. Nekajkrat sem se peljal zadaj in bi se kar lahko navadil (smeh). Tudi prtljažnik je presenetljiv, saj je res ogromen. Pet vrat reši veliko stvari. Zelo imam rad, da ni treba vsega zlagati.

Kakšnega Arteona pa vozite? Je štirikolesni pogon obvezen? 

Dizelskega z 200 konjskimi močmi in štirikolesnim pogonom. Predvsem zaradi nizke porabe in izjemne moči. Štirikolesni pogon 4MOTION je zame res nepogrešljiv. Ampak ne zato, ker bi se toliko vozil po snegu, temveč zaradi udobja, na katerega sem se navadil s štirikolesnim pogonom 4MOTION. Hitro lahko speljuješ in v ovinkih, ko stopiš na plin, se mi zdi, da je občutek veliko boljši. Ko se enkrat tega navadiš, nočeš več stran. Enako velja za avtomatski menjalnik.
 
Kaj je pri avtomobilu za vas najbolj pomembno, kaj mora avto imeti?

Mora imeti avtomatski menjalnik, biti mora udoben in imeti dovolj velik rezervoar, da ni treba na tri dni točiti goriva, pa električne pripomočke ... že čisto osnovne, kot je ESP. Brez tega bi se težko znašel, glede na to, da sem jih vedno imel v avtu in se nisem nikoli učil voziti brez tega. Tudi zvočniki morajo biti v redu. Za tistih nekajkrat, ko si zaželiš dobre glasbe, da ni hreščanja (smeh).

Image

Glasba ima pomembno vlogo v našem življenju. Povezujemo jo s posebnimi trenutki, izkušnjami in ljudmi. In ker nas spremlja na vsakem koraku, je z nami tudi med vožnjo v avtomobilu. Kakšno glasbo največkrat poslušate?

Ko sem za volanom, vlogo DJ-a največkrat prepustim kar sovozniku in si nato on izbere najljubšo glasbo. 
 
Katere Volkswagne ste imeli do zdaj?

Ko sem naredil izpit, sem kupil VW Passat-a, potem pa še Passata Alltrack. Odkar me je pod okrilje vzelo podjetje Porsche Inter Auto, sem imel VW Golf-a, Passata in Arteona. Vozil sem tudi veliko drugih modelov. Med drugim sem preizkusil Tiguana, ki si ga je nato kupil moj oče. Peljal sem še Pola, Up-a in električnega Golfa.
 
Torej ste kar malo Volkswagnova družina?

Da, že od nekdaj. Oče je imel Sharana s turbodizelskim motorjem, ki je bil praktično neuničljiv. Z njim je prevozil več kot 300 tisoč kilometrov, od tega veliko po ne ravno prijaznem terenu (smeh).

Med prvimi v Sloveniji ste preizkusili električnega VW ID.3 Kakšni so prvi vtisi?

Všeč mi je, ker je kompakten, igriv in zelo vodljiv. Všeč mi je tudi to, da premore kar nekaj dosega in je kot tak zares idealen za vse mestne vožnje in tudi za daljše poti. Zares me je navdušil z vsem!

Ste že kaj razmišljali, da bi uporabljal električni avto za svoje potrebe?

Elektrifikacijo pozdravljam, čeprav se ta tehnologija za zdaj zdi za določen življenski slog. Poleg tega bi se moral navaditi, da vsakič, ko prideš domov, priključiš avtomobil. Ko se bodo dosegi povečali, bo to to - čeprav je že sedaj veliko dosega. Všeč mi je tudi, da ima električni motor ves čas popoln izkoristek.

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.