chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Maribor Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Maribor najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Nekaj nasvetov za varno uporabo strešnih transportnih sistemov
12.10.2020
VEC O DOPOLNILNI OPREMI

Nekaj nasvetov za varno uporabo strešnih transportnih sistemov

Strešni nosilci in strešni kovčki morajo biti primerno pripravljeni na vožnjo.

Strešni nosilci in strešni kovčki

Strešni transportni sistemi so dobrodošel dodatni prostor tudi izven časa dopustov, saj nam ne glede na vse omogočajo prevoz večjih tovorov. Z uporabo strešnih kovčkov tako pridobite dodaten prostor za shranjevanje in prevoz večje količine prtljage, prav pa pridejo tudi v primeru kakšnih selitev, ali vikend izletov po slovenskih pokrajinah. 

Strešni nosilci so tu za vsakega, ki želi hitro povečati svoj prostor v vozilu, saj jih je mogoče na vozilo namestiti zelo hitro, še hitreje pa se nanje lahko namesti strešne kovčke. 

Da pa ne dolgovezimo - vsi vemo, za kaj so strešni nosilci in kovčki koristni, zato je tukaj nekaj nasvetov za nakup in pritrditev le-teh. 

1. Izberite primerne nosilce in kovček za vaš avto ter pred namestitvijo skrbno preberite navodila!

Strešni nosilci, najbolj primerni za vaš avto, so zagotovo originalni nosilci. Izdelani so s strani matičnih tovarn, saj so narejeni točno za vaš model vozila in se mu natanko prilegajo. Glede izbire strešnih kovčkov je prav tako priporočljiva izbira originalnih, saj s tem veste, da ste dobili odlično kakovost za svojo ceno. Strešni kovčki morajo biti trpežni in imeti dolgo življenjsko dobo. Prav tako morajo prenesti velike obremenitve in trpeti mnogotere vremenske pojave. Zato ob nakupu kovčkov razmišljajte v tej smeri. 

2. Pravilno namestite in pritrdite tovor

Dobro očistite streho vozila, umazanija namreč preprčuje dobro namestitev strešnega prtljažnika in nosilcev. Nato za lažje montiranje uporabite mazila, ki delujejo kot lubrikant, da lažje namestite vijake in ostale elemente.

Med gibanjem - zaviranjem, pospeševanjem in zavijanjem - na tovor delujejo večje sile. Previdno, nosilci in tovor na strehi vozila morajo biti pritrjeni in pokriti tako, da ne predstavljajo nevarnosti ali ovire za druge udeležence cestnega prometa.

3. Pozorni bodite na maksimalno dovoljeno obremenitev tovora!

Ob nalaganju tovora v izbrani strešni kovček, bodite pozorni na maksimalno dovoljeno težo, ki jo je predpisal proizvajalec. To pomeni, da je v to maksimalno obremenitev vključena tudi teža samega kovčka in nosilcev!

4. Višina nastavitve kovčka ali koles je pomembna. 

Zaradi večje višine je vozilo bolj občutljivo na bočni veter, kar je potrebno upoštevati pri vožnji čez mostove in na vetrnih območjih. Še posebej bodite pozorni, če imate na strehi nameščena kolesa.

5. Zavarujte tovor in ga zaklenite. 

Strešni prtljažnik ter dodatne nosilce vedno zaklenite z odporno varnostno ključavnico, ki učinkovito prepreči odstranjevanje vsem, ki nimajo ustreznega ključa.

6. Prilagodite način vožnje

Vozilo z dodatnim tovorom na strehi je bolj občutljivo na bočni veter, zato je potrebno temu prilagoditi način in hitrost vožnje. Morda pa je za vas to preveč? Morda je v tem primeru dobrodošlo, da razmislite o nakupu vlečne kljuke (za namestitev prikolice) ali pa so morda za vas primernejši prtljažni nosilci za kolesa

 

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.