chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Maribor Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Maribor najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Menjava zobatega jermena
01.06.2021
SERVISNE NOVICE

Menjava zobatega jermena

Zagotovite svojemu vozilu Škoda, Audi, VW, Seat ali Porsche redno menjavo zobatega jermena in tako preprečite možne resne poškodbe motorja.

Menjava zobatega jermena

MENJAVA ZOBATEGA JERMENA: zobati jermen je obrabni del, ki ga je potrebno redno menjavati vsakih 60.000 do 200.000 km. Zobati jermen je namreč izpostavljen velikim obremenitvam, zato je njegova redna menjava za zanesljivost avtomobila ključna. V nasprotnem primeru se lahko zgodi tudi, da se zobati jermen pretrga in posledično povzroči resne poškodbe motorja.

KONTAKT: Pripravili vam bomo najugodnejšo ponudbo za veliki servis vašega vozila. Pokličite nas na 041 392 204!

Menjava jermena – na koliko km?

Servisne intervale je vedno najbolje preveriti v svoji servisni knjižici vozila. Vsaka znamka in vsak model avtomobila ima svoje priporočene intervale, ki jih je potrebno upoštevati. V nasprotnem primeru lahko hitro pride do okvar in posledično do dodatnih stroškov. V splošnem pa velja, da veliki servis opravljate vsaj med 60.000 do 200.000 km - povprečno na vsakih 100.000 km, če z vozilom prevozite veliko kilometrov, oziroma nekje vsakih 8 let. V primeru, da ste servisno knjižico izgubili, si čimprej priskrbite novo. 

Zakaj je potrebna menjava zobatega jermena?

Zobati jermen je nepogrešljiv del motorja, katerega naloga je, da skrbi za pogon odmične gredi. Ker se med vožnjo obrne tudi do več-tisočkrat na minuto, se gre za potrošni material, ki ga je potrebno redno menjati. Zobati jermen poganja spodnji in zgornji del motorja in mu tako omogoča sinhrono vrtenje. Istočasno pa poganja še ostale komponente avtomobila: visokotlačno črpalka, črpalko vode..

Znaki, ki kažejo na okvaro zobatega jermena

Menjava zobatega jermena je ključna za varno vožnjo in vzdrževanje vašega vozila, zato bodite pozorni na znake, ki nakazujejo, da zobati jermen ne deluje pravilno:. Tiktakanje, grobo delovanje motorja v prostem teku (zobati jermen drsi z zobnikov), obrabljena tkanina v rebru, obraba zobnih bokov, nalomljene površine ob vznožju zob, razpoke na hrbtni strani, hiter padec tlaka motornega olja...

Če pride do poškodbe jermena, so najslabši znak gotovo poškodovani bati ali ventili. Ročična in odmična gred se začneta vrteti ne sinhrono, zaradi tega pa lahko pride do poškodb v samem srcu motorja. Takšna poškodba lahko sledi v popolno okvaro motorja, kar pomeni visoke dodatne stroške.

Kaj vključuje menjava zobatega jermena ali veliki servis?

  • Originalni zobati jermen,
  • črpalka hladilne tekočine
  • Vgradnja zobatega jermena in menjava črpalke hladilne tekočine
  • 2-letno jamstvo na opravljeno delo
  • 2-letno jamstvo na vgrajene originalne dele
  • Asistenca Porsche Slovenija (1)

Pri velikem servisu se zamenja komplet zobatega jermena in vodno črpalko ter vse, kar se menja pri malem oziroma rednem servisu.

Menjava zobatega jermena – cena

Za vozila VW, Audi, SEAT in Škoda, ki so starejša od štirih let, smo pripravili poceni pakete za zamenjavo zobatega jermena in ostalih delov, varčevalni paket VEDNO VREDNO.

Kam odpeljati svojo ŠKODO, VW, AUDI?

Veliko ljudi se sprašuje kam odpeljati svoje vozilo, saj se osredotočajo predvsem na ceno. Deloma je to sicer koristno, deloma pa lahko tudi nevarno. Pooblaščeni servis Porsche Maribor vam pri menjavi zobatega jermena zagotavlja poleg garancije na nadomestne dele, še garancijo na opravljeno delo, kar pomeni, da v primeru kakršnekoli napake poskrbijo, da se napako čimprej odpravi brez dodatnih stroškov. Pooblaščeni servis vam tako zagotavlja vozilo, ki bo optimalno pripravljeno na vožnjo, hkrati pa bo tudi varno.

Pokličite nas - za vsa vprašanja smo vam z veseljem na voljo. 

Porsche Maribor


Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.