chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Maribor Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Maribor najdete tukaj.

  1. Novice
  2. ŠKODA v letu 2020 praznuje 125 let obstoja!
12.01.2020
NOVOSTI PRI ZNAMKI ŠKODA

ŠKODA v letu 2020 praznuje 125 let obstoja!

Znamka Škoda s sedežem v Mladi Boleslav je od prvega izdelanega kolesa do zadnje generacije modela Škoda Octavia 2020 doživela ogromen razvoj!

Škoda Octavia 2020 karavan combi

Od prvega kolesa pa vse do naprednega modela Škoda Octavia 2020!

Znamka Škoda s sedežem v Mladi Boleslav je od prvega izdelanega kolesa do zadnje generacije modela Škoda Octavia 2020 doživela ogromen razvoj in v avtomobilski industriji pustila izjemen pečat znamke, ki predstavlja tehnološko napredne in kakovostne avtomobile s številnimi praktičnimi rešitvami po ugodni ceni. 

Pred 125 leti je nastala prva Škoda, ki pa ni bila niti avto niti Škoda. Leta 1899 je tovarna Laurin & Klement postala prvi proizvajalec motornih koles v Avstro-Ogrski, najprej pa sta izdelala navadno kolo. Sestavila sta ga mehanik Václav Laurin in prodajalec knjig Václav Klement, ker zase nista našla primernega kolesa, sta ga sestavila kar sama in ga domoljubno poimenovala Slavia. Od skromnih začetkov ju je pot vodila naprej, povzpela sta se med izdelovalce prvih motorjev na svetu, s katerimi so kmalu podirali hitrostne rekorde in osvajali dirkaške lovorike. Že leta 1902 se je znamka opremila za izdelavo motocikla z V Twin motorjem, ki je bil prvi na svetu. Leta 1907 je tovarna Laurin & Klement postala eden izmed prvih proizvajalcev, ki so se lahko pohvalili z izdelavo osemvaljnega motorja.  

 

Nova Škoda Octavia 2020 - najbolj izpopolnjena Škoda doslej!


Najbolj prodajani model Škoda Octavia je bil bistveno izpopolnjen za leto 2020. Nova generacija modela Škoda Octavia je najbolj tehnološko napredna, kakovostno izdelana in predvsem izrazito prostorna s številnimi praktičnimi rešitvami. Na podlagi platforme MQB skupine Volkswagen Group obljublja boljšo vozno dinamiko, zavito v še bolj praktično in udobno notranjost. Četrta generacija pa se je izboljšala v vseh najpomembnejših vidikih. (1)

 

Škoda zgodovina - leta 1925 se je vse začelo

Vizionarski in nadarjeni poslovnež Václav Klement je bil odgovoren za promocijo blagovne znamke v samem začetku. Njegov cilj oziroma sporočilo z oglaševanjem je bilo oglaševanje, ki je nagovarjalo domoljubje in s katerim je ljudi pozval, naj ne porabljajo denarja za tuje izdelke, kadar obstajajo kakovostni domači ekvivalenti.

Leta 1925 se je blagovna znamka Laurin & Klement združila s podjetjem Škoda s sedežem v Pilsenu in inovacije so se nadaljevale. Glavni modeli znamke pred drugo svetovno vojno so bili avtomobili Popular, Rapid, Favorit in Superb. V povojnem obdobju so se lansirali prvi model Octavia in čudoviti kabriolet Felicia.

Znamka Škoda leto 2020 posveča praznovanjem svojega 125. rojstnega dne. Trenutno ima znamka Škoda veliko število modelov, vsem pa je skupno to, da predstavljajo napredno tehnologijo v povezavi z veliko mero praktičnosti. (2)

Trenutno so v ponudbi naslednji modeli znamke Škoda:

Škoda Citigo
Škoda Fabia
Škoda Scala
Škoda Octavia
Škoda Superb
 Škoda Kamiq
Škoda Karoq
Škoda Kodiaq

Vas zanima novi model znamke Škoda? Pokličite nas!

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor
Tel.: +386 2 65 40 300
E-mail: [email protected]


 Marko Mlakar,Tel.: +386 2 65 40 342
 Sebastijan Pečovnik,Tel.: +386 2 65 40 340
 Simon Karner,Tel.: +386 2 65 40 340

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.